dilluns, 25 de març del 2019

“Cocoter”, la revista per a nens i nenes que ho volen saber tot!




Acaba de publicar-se el primer número de la revista “Cocoter”, una publicació temàtica per a nens i nenes a partir dels set anys on els lectors joves trobaran una cinquantena llarga de pàgines plenes de contes, articles, i tota mena d’activitats... La direcció d’aquesta nova publicació va a càrrec de Maria Bertran

Cal reconèixer que avui dia la creació d’una revista infantil és una gosadia en una societat que llegeix poc i no està per massa treballs ni tasques educatives que suposin reflexionar, consultar, escriure i dibuixar. Tot dependrà, òbviament, de la sensibilitat de l’equip de la nova revista a qui desitgem un bon èxit i resultats ben positius.



Una revista monogràfica per als qui els bull el cap a preguntes

L’ambició de la revista és positiva i pròpia de qui comença una nova aventura i vol superar els impediments habituals d’un repte com aquest i ofereix no sols uns productes interessants sinó una acompanyament i una complicitat amb els futurs lectors per tal que s’ho passin bé llegint la revista i descobrint-ne els coneixements que s’hi descriuran.

Aquest número 1 (hivern de 2018) que presentem avui va d’Oceans. Hi podem trobar articles sobre balenes, peixos abissals, corrents marins, l’origen dels oceans, la contaminació, la volta al món, els vaixells... També hi podem llegir dades curioses, contes d’aventures amb pirates, tortugues, sirenes i illes perdudes!


 El menú complet d’aquesta primera revista és divers, variat i ben estructurat. En l’apartat de narrativa de ficció ens hi trobem quatre contes, sempre relacionats poc o molt en el tema monogràfic de la revista, o sigui, els oceans. Aquests quatre contes, que no van signats però sí molt ben il·lustrats, són els següents: “L’illa perduda”, “Sabotatge”, “La tortuga badoca” i “El molinet màgic”. A l’apartat d’articles, que és el més treballat, hi trobem articles com ”Les balenes, el gegants de l’oceà”, “Breu història dels vaixells”, “Peixos abissals”, “Històries de la volta al món” “L’oceà en dades”, “Per què hi ha aigua a la terra?”, “Corrents marins”, “Alerta! Mar de plàstic” i “Per esprémer el coco”. Tampoc no van signats aquests articles, malgrat el seu interès i amenitat.

El món de la poesia ha reservat un petit i únic apartat en aquesta ocasió, al poema “La balena” de la veterana poeta Joana Raspall. I, finalment, la revista dedica unes pàgines a jocs, entreteniments i altres activitats plàstiques.


 La revista és plena de materials diversos per passar-s’ho bé. Caldrà veure si l’equip responsable de la seva publicació podrà mantenir l’atenció, la curiositat i sobretot la complicitat dels lectors. Esperem que així sigui i els desitgem molta sort.

Josep Maria Aloy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada