dilluns, 17 de desembre del 2018

Vacances de Nadal i lectures per als més xics




 Les vacances de Nadal són festes que ho permeten gairebé tot i, per tant, també les activitats adequades per trobar unes estones de tranquil·litat, a vegades amb tota la família, per poder llegir, comentar, debatre i assaborir aquelles lectures que la marxa normal del curs no ens ho permet.
  
No cal forçar-les ni obligar-hi a ningú. Si venen de gust els joves lectors han de saber demanar i aprofitar-les-les. Si no, es quedaran al calaix dels records fins que algú les desitgi. Aquí en teniu una selecció:

  
En Miquelet i els gatets
Joaquim Carbó
Il·lustracions de Montse Tobella
Editorial Baula, 2018

En Miquelet és un noiet que està sempre amatent a les petites lliçons de la vida, al respecte als animals i a l’interès per tot allò que és viu i es mou. Són els ingredients que utilitza Joaquim Carbó per escampar bons hàbits, bones maneres i sobretot per transmetre al jovent una actitud ben positiva davant la vida.

  

 Abecedari dels oficis
Vanesa Amat
Il·lustracions d’Anna Clariana
Eumo editorial, 2018

Es tracta d’un recull de 26 petits textos que descriuen un pilot d’oficis, un per cada lletra de l’abecedari, des de la A d’aviador fins a la Z de zoòloga. Una petita guia que permet somiar en algunes possibilitats laborals futures i començar a enfocar una carrera –cosa cada vegada més difícil.




La Verònica vol un amic
Pep Molist
Il·lustracions d’Ona Caussa
Editorial Animallibres, 2018

La Verònica és una nena que ho vol i ho desitja tot... I té uns pares que li atorguen tot i li satisfan tots els desitjos... i, és clar, la sotmeten a una gran frustració ja que tot no es pot tenir mai i com més coses té la Verònica més s’adona, desesperadament, que encara no ho té tot.





  
Un llarg viatge
Daniel H. Chambers (Alacantí: Daniel Hernández Chambers)
Il·lustracions de Federico Delicado
Edit. Kalandraka, 2018 (Col. “Llibres per a somiar”)
Traducció de Bel Oblid

Si avanço que el text és colpidor per la seva contundència i les il·lustracions són d’un rigor, d’una delicadesa i d’una emoció sense límits... com a crític ja no tinc res més a dir... Tot el que puc dir a continuació és sobrer. No sóc prou capaç d’afegir-hi res més. La resta cal que ho vagi assimilant, si pot, el lector jove, o no tant jove, i agraeixi, en tot cas, no trobar-se en una situació dolorosa similar.



 Zoo de paraules
Ramon Besora
Il·lustracions de Sonja Wimmer
Edicions Edebé, 2018 (40 pàgines)

L’editorial Edebé acaba de publicar un excel·lent petit bestiari de Ramon Besora, il·lustrat amb gràcia i ostentació per Sonja Wimmer, que recull vint-i-dos poemes dedicats a un bon grapat de bestioles, que Besora descriu amb delicadesa i bon humor, aspectes que sens dubte divertiran els petits lectors que s’hi apropin.

Josep Maria Aloy
Bones Festes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada