dilluns, 4 de maig del 2015

Neix "Pipiripip" una nova revista infantil

(Portada del primer número de "Pipiripip")


"Qui no ha somiat alguna vegada a engegar un nou projecte, una nova manera, més pròpia, de fer les coses? Nosaltres hi hem somiat tantes vegades, que encara no estem segurs que estiguem desperts"

Així comença l'estimulant Editorial del primer número de "Pipiripip", una revista infantil sorgida de l'esforç d'un grup d'impulsors manresans i sobretot d'un bon nombre de mecenes que a través de la plataforma Werkami han superat amb escreix els sis mil euros que ha suposat engegar el projecte.


       El primer número de la revista, acabat de sortir del forn, és el fruit d'unir les il·lusions del grup de col·laboradors, de diferents sensibilitats i esforços, "per fer camí cap a l'horitzó que ens hem proposat: ser un punt de trobada familiar entre pares i fills, avis i néts, i un espai per a la lectura, l'entreteniment i l'aprenentatge des d'una perspectiva humanista."

Com expliquen els impulsors, en una entrevista al diariRegió-7 de Manresa, "Pipiripip" és una de les accepcions de la paraula rosella que s'utilitza de manera comuna al Bages. Aquest ha estat un dels motius pels quals s'ha triat aquest mot per posar nom a la revisa, "és una paraula molt sonora i infantil". Però també pel seu contingut: "La rosella és una flor que transmet molt i vol dir que arriba la primavera i que canvia el paisatge". Per això el primer exemplar de la revista ha sortit al carrer per Sant Jordi.
(amb il·lustracions de Valentí Gubianas)
Els impulsors de la revista, que s'han constituït en una cooperativa, coordinats pels manresans Annabel Sardans i Isaac Bosch i un bon equip de col·laboradors, il·lustradors i escriptors, esperen que les històries, valors, emocions i sentiments "que us hem volgut transmetre us arribin i us facin gaudir, com hem gaudit nosaltres amb l'emoció de tenir un nou canal a través del qual estem en contacte directe amb vosaltres."
 La revista tindrà una periodicitat mensual en paper i una versió també en digital i contindrà algunes seccions fixes, com "Atents i relaxats", que donarà algunes eines per a la relaxació, però també d'altres com un dossier sobre un tema concret; "El conte", un petit reportatge; l'apartat "Cor de magrana" per estimular la creativitat i la imaginació i molts d'altres que aniran canviant a cada número. No hi faltaran, evidentment, els còmics, els treballs manuals així com un raconet dedicat a la poesia infantil.

(amb text i dibuixos d'Annabel Sardans i Iasaac Boch)

El projecte "Pipiripip" ja ha engegat. Benvingut, doncs! No sé si és un bon moment però queda en evidència la gosadia i la il·lusió dels seus creadors i dels seus mecenes per fer-lo econòmicament sostenible. Ara ja només cal que els futurs lectors i els subscriptors se'l facin seu sabent que no és fàcil avui tirar endavant un projecte cultural i encara menys si va dirigit als nois i noies de 0 a 10 anys, ja que es tracta d'un públic que no pot decidir en què es gasta els seus estalvis. Som els grans, en tot cas, els qui hem de ser-hi sensibles i actuar adequadament. Que comenci, doncs, l'aventura i molta sort a tots plegats!

Josep Maria Aloy


1 comentari:

  1. Felicitats per la iniciativa! I gràcies, Josep M per donar-la a conèixer. Miraré també des del meu blog de col·laborar-hi! Una abraçada!

    ResponElimina