dilluns, 7 de novembre del 2016

MAX i els superherois, d'Oriol Malet: un conte entranyable



No calen llargs textos per transmetre una delicada emoció. Cal, això sí, que el text sigui clar i concís. També cal que les il·lustracions siguin exhuberants, detallades, atractives i estimulants... Aquestes són les característiques que es desprenen de la lectura d'aquest excel·lent àlbum infantil, obra de l'escriptor Oriol Malet i de la il·lustradora Rocío Bonilla, que acaba de publicar Animallibres en una edició ampulosa i elegant.


       L'argument del conte no pot ser més senzil i va destinat als primers lectors: al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit, que no desvelarem pas, òbviament. En realitat, no és un superheroi sinó una superheroïna: una Megapower. Ella és valenta, i és capaç de fer moltes coses com ara: programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal. Però això per al Max no és el més important de la seva superheroïna. El millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què. I els lectors, per molt que s'ho imaginin hauran d'anar a  l'última pàgina per comprovar qui és la Megapower que té completament fascinat el Max.



L'àlbum és un petit homenatge a totes les Megapowers que podem trobar en qualsevol casa o família. I és un cant a l'estimació i a la cordialtat, però també de passada el lector trobarà referències al valor dels contes que l'avi li explica o bé als gustos dels seus amics amb qui comparteix l'entusiasme per la gran diversitat de superherois.

Les il·lustracions dibuixen molt clarament cada una de les escenes de tal manera que les que es refereixen a situacions reals són detallades i molt precises i les que afecten al món dels superherois tenen un aire de còmic espectacular i contundent.  La il·lustradora Rocío Bonilla ha sabut captar molt bé aquesta diversitat de situacions i les ha plasmat amb amb una gran expressivitat.




Josep Maria Aloy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada