dilluns, 9 de maig del 2016

"Digue-l'hi a la mare, digue-l'hi al pare" (quan els grans no actuen, els petits prenen la iniciativa)



Avui plou i toca quedar-se a casa. Sort que en Martí té uns pares fantàstics i mai no li diuen un no. I és que estan molt ocupats i volen aprofitar el dia per fer mil coses. Així que en Martí també l'aprofitarà, i farà de les seves. Com pot acabar un dia de malifetes en llibertat?

Així queda resumida a la contraportada d'aquest àlbum una petita gran història escrita per Cristina Petit (Bolonya), il·lustrada per Anton Gionat Ferrari i publicada per Animallibres que dóna com a resultat un conte rodó, contundent i molt suggeridor que esdevé una bona lliçó de sentit comú per a pares i mares despreocupats o, potser, excessivament ocupats en les seves coses.

       Història molt divertida amb un claríssim i encertadíssim missatge adreçat als pares que viuen al marge de tot allò que fa el nen a casa mentre ells van fent la seva feina o simplement estan per les seves coses. El nen, inquiet i mogut com cal, va preguntant a l'un i a l'altra si pot fer una cosa determinada i cada un l'engega i li diu que ho demani a l'altre. Davant la manca de resposta clara, el nen decideix ell fer tot allò que es proposa. Creu que com que ningú li ha dit que no, pot anar portant a terme les originals i divertides idees que se li van acudint.


 Les il·lustracions molt expressives, divertides, descriptives i clares... pràcticament permeten seguir l'esbojarrada història del Martí sense necessitat del text. Un contundent missatge que deixarà astorats els pares més ingenus i tranquils. I en Martí, és clar, feliç com un gínjol.


Josep Maria Aloy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada