diumenge, 9 de novembre del 2014

"Una gàbia, un tresor i unes sabatilles vermelles" de Flavia Company



L'escriptora Flavia Company acaba de publicar un recull de vint-i-un contes, il.lustrats per Max, i que porta per títol "Una gàbia, un tresor i unes sabatilles vermelles" (Editorial La meva Arcàdia) on el principal ingredient de l'obra resideix en la conversa entre dos personatges o objectes ben diferents i les possibilitats que tenen d'entendre's.

Què li demana un núvol a un avió? I un ocell a una gàbia? I un pinzell a un pintor?... Les possibilitats són tantes com contes té el llibre i l'autora, amb un llenguatge planer però amè intenta presentar totes aquests converses amb sensibilitat i, en alguns casos, amb molta tendresa. El conjunt constitueix un grapat de possibilitats de jugar amb la fantasia fins a l'extrem d'acarar dos personatges que no haurien imaginat mai que tinguessin coses a dir-se i encara menys que fossin capaços d'escoltar-se.



Els vint-i-un contes, de manera ben diversa, intenten oferir al lector jove una proposta de presentar el diàleg com una de les principals fonts d'entesa i de comunicació. L'autora, que es presenta com una somniadora que s'empesca històries on la màgia és el més natural del món, endolceix tots els contes amb una pàtina de bonhomia i de bona entesa en tots els intents de conversa possibles. Flavia Company es considera una narradora que busca misteris i troba solucions i que busca solucions i troba misteris... L'originalitat, la senzillesa i la naturalitat són algunes de les característiques de la majoria dels contes i els converteixen en una font d'atracció molt vàlida per als lectors joves.

Josep Maria Aloy


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada