dijous, 11 d’abril del 2019

“En Cornèlius”, una faula de Leo Lionni




“En Cornèlius” és un excel·lent àlbum del prestigiós Leo Leonni, traduït per Maria Lucchetti i molt ben editat per Kalandraka que explica la història d’un cocodril que des que neix camina dret en comptes de fer-ho de quatre grapes. I a sobre presumeix davant tothom dient que, pel fet d’anar dret, ell veu més coses que cap altre cocodril no ha vist abans.


Una faula divertida i positiva per a primers lectors

Leo Lionni (Amsterdam,1910-1999), il·lustrador de primera fila, sap com ha de moure els fils perquè una història, per senzilla que sembli, deixi sempre una petita petjada en el lector i el faci somriure amb una dosi d’emoció. L’actitud d’en Cornèlius, doncs, desperta una sèrie de sentiments com la gelosia, en la resta de parents i amics, que no li fan cas, i alhora una certa fatxenderia per part del protagonista.


La trobada amb un mico serà el desllorigador d’aquesta trifulga i ajudarà a solucionar–la d’una manera ben fàcil i on els sentiments adversos es redreçaran de seguida en un desenllaç senzill, ple de complicitats i de sensibilitat, que no explicaré per no avançar esdeveniments que han de ser descoberts en el moment de la seva lectura, directament pel lector.

Les bèsties, això sí, es posen d’acord i mostren actituds molt solidàries que fan que tot acabi amb un somriure que s’encomanarà, sens dubte, als petits lectors. Leo Lionni torna a mostrar la seva habilitat com a escriptor, il·lustrador i creador d’un petit món ple de sensibilitat.

Leo Lionni

L'experta en literatura infantil Ana Garralón ha escrit sobre ell: "En tots els seus llibres, Lionni crea petites i importants faules que alliçonen sobre la vida, però no per moralitzar, sinó per permetre al nen retrobar-se amb el seu propi món i oferir-li una alternativa segura".

Josep Maria Aloy


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada