dilluns, 21 de gener del 2019

“Els animals del bosc”, un àlbum excel·lent i molt atractiu




“Els animals del bosc” és un àlbum il·lustrat que continua la sèrie iniciada amb “Els animals de la sabana” i “Els animals de la mar”, obres excel·lents pensades i destinades a conèixer millor els animals des d’una edat ben jove. Editats amb fotografies molt atractives, acompanyades de textos breus que aporten informacions precises sobre cada un dels animals. En el cas del llibre que presentem avui es tracta de vint animals del bosc on hi podem trobar des del mussol fins a la puput passant per la guineu, l’eriçó, el cérvol, el teixó... entre altres.


 Cada animal és descrit amb un primer text on s’especifiquen alguns dels seus trets o particularitats de la seva espècie. Uns textos molt més breus n’expliquen algunes curiositats que, sens dubte, fascinaran els joves lectors –i potser no tan joves- com és el cas, per exemple,  de l’esquirol que explica com la seva cua li serveix de manta i de contrapès alhora... o bé el cas de la puput que no neteja mai el seu niu i així la mateixa pudor dels excrements espanta els predadors que podrien tenir la temptació de menjar-se els pollets mentre els pares són a fora, buscant aliment.


 Tot aquest seguit de textos tan breus com atractius així com la col·lecció d’exuberants i detallades fotografies converteixen aquest àlbum en un interessant i deliciós recorregut pel món dels animals. Un autèntic regal de l'editorial Algar!

Josep Maria Aloy



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada